Soundtech accelerator program

Lyden af iværksætteri

I hjertet af Lydens By, Struer, ligger Sound Hub Denmark - et unikt og globalt anerkendt centrum for lydteknologi og innovation. Her er der i løbet af få år blevet skabt et særligt miljø for både nye og etablerede aktører inden for lydindustrien; så særligt, at Sound Hub Denmark for nyligt blev kåret som nr. 34 på Financial Times’ liste over de 125 førende startup-hubs i verden – og som nr. 1 i Danmark.

Sound Hub Denmark står bl.a. bag iværksætterinitiativet ’SoundTech Accelerator Program’; et katalysatorforløb for startupvirksomheder, der integrerer lyd i deres løsninger. Lars Larsens JYSK Fond støtter afviklingen af programmet over en treårig periode med i alt 750.000 kroner.

”Vores SoundTech Accelerator Program er sat i verden for at understøtte iværksættere inden for lydteknologi i deres vækstrejse. Herigennem får de redskaber og viden om alt fra forretningsudvikling, markedsvalidering, kundegrupper, teknologi, produktudvikling, go-to market strategi og meget mere. Derudover får de også en unik adgang til lab faciliteter, ekspertrådgivning og mulighed for at indgå i et bredt netværk inden for lyd på både forretnings- og produktsiden,” fortæller Rie Kold Pripsø, CCO i Sound Hub Denmark.

Som et nyere element i programmet får de deltagende startups også en investering med sig derfra fra preseed venture fonden, SoundInvest – så de efter endt forløb kan fokusere på at nå deres mål om at vækste.

Fra hele verden til Struer

I år deltager fem startups i programmet med lydløsninger til både musik, professionel audio, podcast og produktsporbarhed. Deltagerne er kommet til Struer fra bl.a. England, Jordan, Østrig og Australien og programmet har generelt haft held med at tiltrække talenter fra mange forskellige lande ud over Danmark.

”Ude i verden ser man på Danmark som et af de absolut førende lande inden for lyd. Det er vi som danskere nok ikke altid så bevidste om, men danske lydprodukter er ekstremt anerkendte og vi står f.eks. for omkring 60 procent af alt salg af høreapparater i verden. Så der er mange som kigger mod Danmark for lydteknologi, innovation og design og et erklæret mål med vores Accelerator Program er da også, at nogle af de udvalgte startups på sigt etablerer sig med CVR-nummer og/eller medarbejdere i Danmark,” udtaler Rie Kold Pripsø.

Om SoundTech Accelerator Program:

  • Programmet har fra start været internationalt orienteret og har igennem årene haft deltagere fra ca. 20 forskellige lande fordelt på 4 kontinenter.
  • Programmet varer ca. 6 måneder og består af 4 forskellige camps samt mellemliggende sprints og deep dives. For den enkelte startup har det en værdi af 250.000 kroner.
  • Programmet er det eneste i verden, der udelukkende fokuserer på startups anvendende lydteknologi.

 

Du kan læse mere om Sound Hub Denmark og deres SoundTech Accelerator Program lige her: Sound Hub Denmark

Vi gør en forskel for fællesskabet